محاسبه حجم استوانه شش ضلعی
حجم
حجم یک جسم مقدار فضایی است که آن جسم اشغال می کند. تمام اشیایی که در اطراف ما وجود دارند دارای حجم میباشند، ولی همه آنها شکل هندسی ندارند. حجمها را میتوان به دو دسته هندسی و غیر هندسی تقسیم کرد. حجمهای هندسی شکلهای مشخص و تعریف شدهای دارند ولی حجمهای غیر هندسی دارای شکل هندسی و تعریف شدهای نیستند مانند کوله پشتی، مقداری هیزم، کاغذ مچاله شده و …
حجمهای هندسی را میتوان به سه دسته تقسیمبندی کرد : 1) حجمهای منشوری 2) حجمهای هرمی 3) حجمهای کروی
حجمهای هرمی
هرم در لغت به معنی سخت پیر گردیدن و کلان سال شدن است. فقط از یک قاعده تشکیل شدهاند که به شکل یک چند ضلعی است. راسهای قاعده به وسیلهی پارهخطهایی به راس هرم وصل میشوند. وجههای حجمهای هرمی به شکل مثلث هستند.
حجمهای منشوری
دو قاعدهی موازی دارند که از دو چند ضلعی مساوی تشکیل شدهاند و به وسیلهی پارهخطهایی به هم متصل شدهاند. تمام وجه های جانبی آن مستطیل است و همیشه دو قاعده موازی دارد. به محل عبور برخورد هردو سطح از یک حجم منشوری (یال) گفته میشود.
حجمهای کروی
بر اثر دوران (چرخش) یک دایره یا یک نیمدایره حول قطر، حجمهای کروی پدید میآیند.
استوانه
اگر يک سطح استوانه ای را با دو صفحهٔ موازی برش دهيم، بخش محدودی از آن به دست میآيد که استوانه نام دارد. بنابراين، استوانه حجمی است با سطح جانبی دارای خميدگی يا انحنا و دو قاعدهٔ موازی. استوانه چه در توليد به صورت توپُر و چه در سازههای حاصل از ورق، مهمترين حجم صنعتی شناخته میشوند و میتوان آن را به شکلهای گوناگون دستهبندی کرد :
- استوانۀ دوّار : اگر يک مستطيل به دور يکی از اضلاع خود بچرخد، يک استوانهٔ دوّار به وجود میآيد.
- استوانه قائم : ممکن است کف استوانه شکلی غير از دايره، مثلاً بيضی يا هر منحنی ديگر باشد، اما مولدها بر آن عمود باشند، در اين صورت آن را استوانهٔ قائم گويند.
- استوانۀ مايل : گونهٔ ديگری از استوانه است. در اين حالت مولّدها بر قاعده عمود نيستند. شکل قاعده هر چه میتواند باشد.
- استوانۀ بريده شده : اگر استوانه را به صورتی دلخواه برش دهيم ، آن را استوانهٔ برش خورده گويند.
ابزار آنلاین محاسبه حجم استوانه شش ضلع
ابزار آنلاین محاسبه حجم استوانه شش ضلعی بالا به راحتی و در کوتاهترین زمان ممکن حجم استوانه شش ضلعی را با توجه به دادههای شما محاسبه میکند. در صورت مشاهده هر گونه مشکل و مغایرت با استانداردهای علمی لطفا در همین صفحه نظر خود را بیان کنید تا اصلاحات لازم انجام شود.