تمام حقوق مادی و معنوی این ابزار متعلق به فرازگر است.

مشخصات Tee در (آنلاین) :

از ابزار زیر می توانید برای بررسی مشخصات Tee بصورت آنلاین استفاده کنید. سه راهی ها وسایلی هستند که برای انشعاب گیری و در بعضی موارد جهت تغییر مسیر سیال در لوله ها بکار می روند. این سه راهی ها دارای دو قسمت اصلی می باشند :

Header – ۱
Branch – ۲

Header در واقع آن قسمتی است که دارای اندازه یکسان می باشد و Branch سر دیگر است که اندازه آن از سایز Header کمتر و یا مساوی آن است.

چهار نوع سه راهی وجود دارد :

۱ – سه راهی هم اندازه (Equal Tee) :

سه راهی هم اندازه (Equal Tee)

در این مورد هر دو سر یعنی Header و Branch دارای یک سایز می باشند و برای انشعاب گیری ۹۰ درجه از لوله اصلی یه کار می روند.

۲ – سه راهی کاهنده (Reducing Tee) :

سه راهی کاهنده (Reducing Tee)

در این حالت قطر لوله Branch از قطر لوله Header کوچکتر است. در واقع ما از یک سایز اصلی، یک انشعاب با سایز کوچکتر می گیریم.این نوع انشعاب نیز برای انشعاب گیری ۹۰ درجه از لوله اصلی بکار برده می شود.

۳ – سه راهی جانبی هم اندازه (Equal Lateral Tee) :

سه راهی جانبی هم اندازه (Equal Lateral Tee)

این نوع سه راهی ها مانند نوع ۱ هستند و تنها فرقشان با آنها این است که در این حالت دیگر زاویه بین Branch و Header زاویه ۹۰ درجه نمی باشد و θ می باشد. این نوع سه راهی ها در واقع امکان انشعاب گیری با زوایای دلخواه را در جاهایی که مقاومت کم در برابر جریان اهمیت دارد، ایجاد می کند. Lateral های با زاویه های غیر از ۴۵ درجه را معمولا با سفارش تهیه می کنند. درمواردی که لازم است استحکام محل اتصال با استحکام لوله برابرباشد باید از تقویت کننده ها استفاده کرد.

۴ – سه راهی جانبی کاهنده (Reducing Lateral Tee) :

سه راهی جانبی کاهنده (Reducing Lateral Tee)

مانند حالت نوع ۲ می باشد با این تفاوت که در این حالت دیگر زاویه بین انشعاب و لوله اصلی، ۹۰ درجه نمی باشد و θ می باشد. همچنین برخلاف حالت نوع ۳ قطر لوله های Header و Branch ها یکی نیستند.

از نظر نوع اتصال هم باید اشاره کرد که برای سایز های ۲ اینچ و بالاتر از طریق Butt Weld و برای سایز های زیر ۲ اینچ از روش Socket Weld استفاده می شود. نکته قابل توجه این است که اگر یک سر یک سه راهی Butt Weld باشد دیگر حق نداریم سر دیگر سه راهی را Socket Weld کنیم چون این کار غلط محض است. عکس این عمل نیز غیر قابل انجام شدن می باشد.از سه راهی رزوه ای هم معمولا در لوله کشی ساختمان (Plumbing) استفاده می شود.

  • استاندارد ‌سه راهی با جوش لب به لب (Butt Weld) : ASME B 16.9
  • استاندارد ‌سه راهی با جوش سوکتی (Socket Weld) و رزوه ای : ASME B 16.11

 

این ابزار به مرور زمان تکمیل و سایر Tee ها به آن اضافه خواهد شد.

سایت استاندارد ASME : The American Society Of Mechanical Engineers

به این پست امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *