پردازنده Ryzen 9 3900X پرچمدار 16 هسته ای AMD

تقریبا دو هفته پیش بود که شرکت AMD از پردازنده Ryzen 9 3900X در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ رونمایی کرد. اکنون، نمایشگاه E3 به محلی برای تقابل دو ابرقدرت تراشه‌ساز دنیا بدل شده است و ای‌ام‌دی مشغول تبلیغ پر سروصدای پردازنده‌های نسل سوم رایزن خود است. مدیران ای‌ام‌دی می‌گویند «از امروز دیگر دلیلی برای خرید پردازنده‌های اینتل وجود ندارد». ادعایی که بسیار تعجب‌ برانگیز و سنگین است و باید در عمل ثابت شود.

این شرکت در خلال رویداد Next Horizon Gaming قدرتپردازنده Ryzen 9 3900X خود را به نمایش گذاشت:

  • پردازنده‌ای ۱۶ هسته‌ فیزیکی و ۳۲ نخ پردازشی
  • قیمت حدودی ۷۵۰ دلار
  • کلاک پایه این پردازنده گیمینگ ۳.۵ گیگاهرتز است ولی با اورکلاک تا کلاک ۴.۷ گیگاهرتز افزایش پیدا خواهد کرد.
  • ردازنده ۷ نانومتری
  • کش بسیار قوی ۷۲ مگابایتی
  • مصرف انرژی ۱۰۵ واتی با توان کار همه هسته‌ها

 

آیا پردازنده Ryzen 9 3900X جایگزین مناسبی برای اینتل است؟

این مشخصات بیشتر شبیه به پردازنده‌های ۳۲ هسته‌ای Threadripper این شرکت با همین قیمت هستند.

پردازنده ۱۶ هسته‌ای Threadripper ای‌ام‌دی مصرف انرژی ۱۸۰ واتی دارد ولی پردازنده 16 هسته‌ای اینتل از مصرف انرژی ۱۶۵ واتی سود می‌برد. هر دو جزو پردازنده‌های رده‌بالا و گیمینگ محسوب شده که روی مادربردهای بسیار گران‌ قیمت نصب می‌شوند. اما مدیران ای‌ام‌دی در هنگام رونمایی و معرفی پردازنده‌های سری ۳ رایزن اعتقاد دارند این تراشه‌ها نه‌تنها ارزان‌تر و قدرتمندتر هستند؛ بلکه در چندوظیفگی سریع‌تر بوده چون هسته‌ی بیشتری دارند.

 

پردازنده Ryzen 9 3900X

 

ارزان‌تر بدون نیاز به تعویض مادربورد

در عمل، آن‌چه که از اجرای بازی‌های مختلف توسط پردازنده Ryzen 9 3950X در نمایشگاه E3 مشاهده شد؛ اگر اینتل و ای‌ام‌دی بتوانند یک بازی را با نرخ فریم یکسان اجرا کنند ولی باز در پخش ویدیوی گرافیکی تراشه ای‌ام‌دی، بهتر عمل می‌کند. حتی اگر فرض کنیم قدرت محاسباتی و کارایی تراشه‌های ای‌ام‌دی Ryzen 9 3950X و اینتل Core i9-9900K مشابه یکدیگر است و آن‌طور نیست که مدیران AMD ادعا می‌کنند؛ باز هم قیمت ارزان‌تر باعث می‌شود جایگزین مناسبی برای تراشه‌های اینتل باشد.

افزون بر این، باید توجه داشت که هیچ‌یک از تراشه‌های ۱۶ هسته‌ای جدید ای‌ام‌دی در اندازه جدید عرضه نشدند و امکان نصب آن‌ها روی مادربوردهای رایچ AM4 وجود دارد. این شرکت با استفاده از یک طراحی ۱۲ لایه‌ای جدید برای افزودن هسته‌ها و اتصالات با معماری ۷ نانومتری، سعی کرده است اندازه تراشه را افزایش ندهد.

 

پردازنده Ryzen 9 3900X

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *