محاسبه مقاومت الکتریکی آنلاین بر اساس رنگ

تمام حقوق مادی و معنوی این ابزار متعلق به فرازگر است.

محاسبه مقاومت الکتریکی آنلاین

 مقاومت الکتریکی

محاسبه آنلاین مقاومت

اگر ولتاژ یکسانی را به دو سر دو میله‌ی مسی و شیشه‌ای که شکل هندسی یکسانی دارند اعمال کنیم، جریان‌های بسیار متفاوتی حاصل می‌شود. آن مشخصه‌ای از جسم که در اینجا نقش بازی می‌کند، مقاومت الکتریکی است. مقاومت بین هردو نقطه‌ای از رسانا را با اعمال اختالف پتانسیل \(\Delta V\)بین آن دو نقطه و اندازه‌گیری جریان I‌ ی حاصل از آن، تعیین می‌کنیم.

مقاومت یک رسانا را با دستگاهی به نام اهم‌سنج اندازه می‌گیرند. بعضی از دستگاه‌های اندازه‌گیری علاوه بر اهم ‌سنج، شامل ولت‌سنج و آمپرسنج نیز هستند. به این دســتگاه‌های اندازه‌گیری چندکاره، آوومتر یا چندسنجشــی گفته می‌شود.

کدگذاری مقاومت‌ها

محاسبه مقاومت رنگی

مقاومت‌های کربنی، یکی از انواع مقاومت‌هایی هستند که تقریباً در همه‌ی مدارهای الکتریکی به کار می‌روند. هنگام ساخت این مقاومت‌ها، سه یا چهار نواررنگی روی هر مقاومت چاپ می‌شود تا بتوان مقدار آن مقاومت را بدون استفاده از اهم‌سنج تعیین کرد. هر رنگ نشان ‌دهنده‌ی عدد خاصی است که در جدول زیر آمده است و نوار چهارم در صورت وجود، درصد خطا را نشان می‌دهد. اگر رنگ نوار چهارم طلایی باشد خطای تعیین مقدار مقاومت 5± درصد و اگر نقره‌ای باشد 10± درصد و اگر بدون رنگ باشد 20± درصد است. برای نحوه محاسبه مقاومت الکتریکی آنلاین ۵،۴ و ۶ نواری مطابق شکل زیر عمل کنید و از ابزار بالا استفاده کنید.

Resistor Color Code Calculator and Chart (4-band, 5-band or 6-band) - Electrical Engineering & Electronics Tools

مقاومت با ۴ نوار رنگی

رقم اول
رقم دوم
ضریب
تُلِرانس

ohms
 
ohms
ohms

مقاومت ۵ رنگی

رقم اول
رقم دوم
رقم سوم
ضریب
تُلِرانس

ohms
 
ohms
ohms

مقاومت با ۶ نوار رنگی

رقم اول
رقم دوم
رقم سوم
ضریب
تُلِرانس
ضریب دما

ohms
 
ohms
ohms
ppm/°C
4.2/5 - (89 امتیاز)
8 thoughts on “محاسبه مقاومت الکتریکی آنلاین بر اساس رنگ”
  1. سلام
    با توجه به نبودن رنگ زرد (برای مقاومتهای پنج رنگ) در ستون پنجم (تلرانس) درجدولی که در همین صفحه نمایش داده شده ولی در موقع محاسبه رنگ زرد در ستون پنجم (تلرانس) وجود دارد و محاسبه میشود
    علت این وضعیت چیست؟
    البته خودم مقاومت پنج رنگی دارم که رنگ تلرانس آن زرد است
    لطفا راهنمایی کنید

  2. درود بر تمامی دست اندر کاران این سایت و بخصوص طراحی این نرم افزار
    بسیار جالب ، مفید و کار آمد است و جهت رفع تردید در تشخیص مقادیر مقاومت ها در عین سهولت در اجرا ، پاسخ صحیح را با ذکر تلرانس در دسترس قرار داده و پرسشگر را از انجام محاسبات بعدی ، بی نیاز می کند .
    با سپاس – محمدرضا تقدیر

  3. سلام خداقوت واقعا عالیه فقط اگه برعکسشم امکان پذیر میشد خیلی عالی تر بود .مثلا کاربر مبتدی دسترسی به کلی برد اوراقی داره و یه مقاومت صد اهم میخواد ولی رنگ شو نمیدونه . اگه میشد مقدار رو وارد کنه و رنگ هاشو بشناسه خیلی راحت میتونه تشخیص بده

  4. سلام مرسی از مطالب خوبتون
    ببخشید آیا مقاومت ۴ رنگی که رنگ سوم سفید باشد داریم ؟ مثلا : قهوهای _ مشکی _سفید _ طلایی و اگر داریم اهم و ولتاژش معمولا چند است ؟
    این مقاومت در بخش ورتیکال تلویزیون crt استفاده شده و رنگ هایش به خوبی قابل تشخیض نیست ؟
    مرسی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *