محاسبه انرژی جنبشی آنلاین

تمام حقوق مادی و معنوی این ابزار متعلق به فرازگر است.

محاسبه انرژی جنبشی آنلاین

انرژی جنبشی چیست ؟

محاسبه انرژی جنبشی آنلاین

 

هر چیزی که حرکت کند، انرژی دارد و انرژی وابسته به حرکت یک جسم را انرژی حرکتی یا انرژی جنبشی می‌نامیم. همچنین هر چه جسمی تندتر حرکت کند، انرژی جنبشی بیشتری دارد و هنگامیکه جسم ساکن باشد، انرژی جنبشی آن صفر است. برای جسمی به جرم \(m\) که با تندی \(\nu\) حرکت می‌کند، محاسبه انرژی جنبشی آنلاین از رابطه زیر بدست می‌آید :

\(\large K=\frac{1}{2}m\nu^2\)

 
SI جرم و تندی به ترتیب کیلوگرم \(Kg\) و متربرثانیه \((m/s)\) است. بنابراین، یکای SI انرژی جنبشی (و هر نوع دیگری از انرژی) \(Kg\:m^2/s^2\) است که به افتخار جیمز ژول، فیزیکدان انگلیسی، ژول \((J)\) نامیده می‌شود. انرژی جنبشی کمیتی نرده‌ای و همواره مثبت است؛ این کمیت تنها به جرم و تندی جسم بستگی دارد و به جهت حرکت جسم وابسته نیست.

دانستنی

لایب نیتس

 
لایب نیتس فیلسوف و ریاضی‌دان آلمانی نخستین دانشمندی بود که به اهمیت انرژی جنبشی در فیزیک پی برد. لایب نیتس استدلال می‌کرد که در طبیعت حاصل ضرب جرم در مربع تندی پایسته است. وی نام این مفهوم جدید را نیروی زنده نامید. سال‌ها پیش از لایب نیتس، رنه دکارت (۱650 ــ 1596 م)، فیلسوف، ریاضیدان و فیزیکدان فرانسوی ادعا کرده بود حاصل ضرب جرم در سرعت که امروزه تکانه نامیده می‌شود، در طبیعت کمیتی پایسته است. معرفی واژه انرژی به جای اصطلاح نیروی زنده را به توماس یانگ (۱829 ــ 1773 م) فیزیکدان انگلیسی نسبت داده‌اند، هر چند از اصطلاح جدید وی در ابتدا چندان استقبال نشد. او در کتابی که در سال 1807 میلادی به چاپ رساند، پیشنهاد کرد که به منظور تمایز بهتر میان مفاهیم نیرو و انرژی، به جای نیروی زنده از واژه انرژی استفاده شود. در سال 1867 میلادی، لُرد کلوین و پیتر تیت دو فیزیکدان اسکاتلندی درجلد اول رساله فلسفه طبیعی، اصطلاح امروزی انرژی جنبشی را برای انرژی جسم در حال حرکت به کار بردند و ضریب یک دوم را هم که لایب نیتس در نظر نگرفته بود، وارد کردند.

فرمول استفاده شده در ابزار :   \(\large K=\frac{1}{2}m\nu^2\)

 
برای بدست آوردن مقدار کمیت مورد نظر باکس آن را خالی بگذارید و دو باکس دیگر را پر کنید
جرم \((m)\) به \(Kg\) سرعت \((\nu)\) به \(m/s\) انرژی جنبشی \((K)\) به \(J\)
4.6/5 - (10 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *